Tuesday, April 5, 2011

Kes Video Lagi

Video...hot, lagi-lagi kes video...hari ke hari Negara MALAYSIA..kita dikejutkan kes-kes video panas...kalau betul moga bertaubat....kalau tak betul moga kita ambil iktibar...tapi TUHAN amat betul dan MENGETAHUI...bukan di kampung cherok tok kun...tapi sampai PARLIMEN berbicara tentang hal video...mungkin seantero DUNIA...video yang menggusarkan...video 1001 tanda tanya.....

Sang isteri lebih memahami suami....apa perasaannya bila di asak sedemikian rupa....maruahnya jatuh..tertiarap di lantai nan hina...Cuma kita sebagai MASYARAKAT bertamadun perlu berfikir dalam menilai....sesuatu yang datang...ianya tanpa diduga...dengan teknologi semua boleh terjadi...kalau betul baik menyerah diri...pada TUHAN maha kuasa..

Jangan kita biasakan...masyarakat dengan pemikiran kuning...kita tak mampu lagi membendung...akhlak dan sosial .....anak-anak muda kita....nyata penuh dengan pembuktian..pada hari ini...berapa ribu anak luar nikah....itu  yang berdaftar..yang tak berdaftar???? Wah tak terkira mati dalam longkang.....dan mati dalam sungai,.....mereka mati di tangan ibu yang tidak punya ikatan sah....sayu hati melihatnya..

Lihat masa depan lebih cemerlang....anak muda jangan sia-siakan peluang....masa....nyawa...dan ketika...yang dikurniakan...bangun membina diri.....dengan sihat..berjaya...gagah...gigih...dan cerdik.....untuk Negara kita yang tercinta...MALAYSIA..

Sunday, April 3, 2011

Selamber Jerrrrrr

Banyak sebab kita lahir ke dunia nih, ibadat padaNYA......bekerja untuk diri, keluarga, masyarakat dan agama.....walhal ada lagi manusia atas muka bumi yang miskin......yang kaya.......yang sederhana.....yang tinggi....yang rendah....hihi.dan paling  penting yang ....menjadi diri nya dengan sebaik mungkin....pelajarannya...pembacaannya......kekeluargannya....dan sebagainya...untuk masa depan yang belum pasti....

Namun manusia nih banyak macam dan jenis......ada yang tak malu....ada terlebih malu...ada tak tahu malu....wahhhhhhh sedihnya tak tahu malu pada tempat yang bukan padanya...(faham tak?).... dalam mencari kehidupan jangan musnahkan saat sebelumnya...agar saat kemudian tak terasa.......betapa diri penuh liku bernoda...

Selamberr jeeee ada orang ke tidak dengan perilaku seperti ayam jantan dan betinaa....anak kecil berpaling malu...tok lebai x kelip mata dengan hati muram ..dan.panas....desiran ombak yang pasti tak restu kehadiran mereka...ombak laut menghempas pantai ...bagai murka pada sang pencinta "larangan" ...

Apa kan daya...teduhan pokok rhu terasa diri malangg..dengan adengan tak ber"akad"....tiba-tiba honk! honk! honk! sebuah kereta menghampiri.....menjadi malaikat pada hari ini mengusir pasangan larangan.....sejuk mata kembali ...dengan keindahan luasnya pantai dan.....kebiruan lautan ciptaan...

moga si anu dan sianun di ampuni...

Saturday, April 2, 2011

Lagi Rasuah

KORUPSI KORUPSI KORUPSI......korupsi korupsi sana sini korupsi...dah macam kurap daaaaa.Duit goment tiris lagi disebabkan korupsi. Apa jadi dengan kakitangan awam....usaha kerajaan nampaknya tidak berhasil mana.....pun...ye lah duit depan mata....riban riban pulak tuhhhhh....mata tak beriman mana tak terleleh dengan duit yerrr...air liur mana tak terngiur dek pukulan duit duit....duit dimana kau duit....

Cerita pasal duit penulis berpengalaman suatu ketika di jakarta, Indonesia.....semua nak duit riban riban plak tuh huhuhuh :) nak parking duit...bang 1ribu....nak masuk parking dari jalan besar....bang 1ribu......nak tunjuk jalan.....1ribu.....angkat bagasi...(x suruh angkat pun).....bang berapa ribu daaaa mau.....:) itu pengalaman di negara seberang......di negara sendiri riban riban lagi masuk poket dek rasuah dan duit haram jad.....ahahahah.
 
Bagi anak bini makan duit haram....x belajar ke bang....jadi darah daging haram tuhhhhh....api nerakkkkk tunggu nak bakar2 siat2 tuhhhhhh..... 'alla kullihal....belajar lah dari yang tahu kan....rm108 billion huhuhuh. maybe x der dah miskin kat tempat saya yang tercinta nihh kalau di agih2.....MALAYSIA.